Göteborg

Gratis saker att göra i Göteborg

Här har vi samlat våra bästa tips på aktiviteter i Göteborg, som är gratis (eller så gott som gratis) – för vi vet ju alla att gratis är gött. Sommaren är helt klart höjdpunkten för gratisaktiviteter i stan, men vissa aktiviteter går att göra året runt!

Gratis cykel i 30 minuter

Genom Styr & Ställ kan du låna en cykel helt gratis i Göteborg. Du får dock bara låna cykeln i 30 minuter, sen måste du betala för den.

Men, är du riktigt smart kan du låna en cykel gratis hela 46 gånger på ett dygn – Se bara till att inte ha samma cykel i mer än 30 min, för då börjar tiden ticka! Använd den första cykeln i 30 min, lämna tillbaka den, vänta 2 min och sen kan du hämta ut en ny cykel – helt gratis!

Gratis evenemang i Göteborg

Det kryllar av gratis aktiviteter och evenemang i Göteborg – Du måste bara veta vart du ska leta!

På våren kan du besöka Vetenskapsfestivalen, på sommaren Göteborgs kulturkalas och till hösten är det dags för Kulturnatta, som bara är några exempel på rolig underhållning och gratis aktiviteter i Göteborg!

Gratis teater i Göteborg

För teaterälskaren finns det flera bra teaterföreställningar i Göteborg, som faktiskt är helt gratis.

Göteborgsoperan bjuder på gratis teaterföreställningar (och konserter) vissa lördagar. De har även speciella barnföreställningar, som t.ex. Sagofoajén, med fritt inträde – En perfekt gratis aktivitet i Göteborg som passar hela familjen!

Gratis museum i Göteborg

För dig som är intresserad av gratis sevärdheter i Göteborg, finns det massor av spännande museum att besöka med allt från radiohistoria till medicinhistoria!

Vi rekommenderar Göteborgs stadsmuseum, där du kan lära dig allt om stadens historia. Du hittar detta museum i centrala Göteborg, i en vacker byggnad från 1700-talet, som faktiskt är en av stadens äldsta byggnader.

Fler gratis museum i Göteborg

Nästan gratis – billiga saker att göra i Göteborg

Letar du efter billiga saker att göra i Göteborg, så är det här du ska leta! Vi har samlat våra bästa budgettips på billiga saker att göra i Göteborg (som är så gott som gratis).

Budget-sightseeing

längs Göta Älv

På färjan Älvsnabben i Göteborg kan du ta en mysig tur på älven. Sitt på taket och andas in den fräscha saltvattendoften.

För knappa 28 kronor kan du njuta av Göteborg från vattnet, samtidigt som du får se de nya områdena som håller på att växa upp i staden. Du kan även välja färjan Älvsnabbare, som går mellan Lindholen och Stenpiren – som är helt gratis.

5 museum i Göteborg för 40 kr

Göteborgs Stadsmuseum är gratis för dig under 25 – annars betalar du 40 kr för ett årskort som du kan använda fritt under året.

Med årskortet får du dessutom inträde till fem olika museum i Göteborg: Göteborgs konstmuseum, Naturhistoriska Museet, Röhsska museet, Sjöfartsmuseet och Världskulturmuseet.

Hitta fler aktiviteter i Göteborg till dig och vännerna!

Escape games, femkamp, paintball – det finns mängder av aktiviteter att hitta på tillsammans med vännerna i Göteborg. Femkamp på Liseberg är en klassiker, men då får man nästan räkna med att stå i kö. Vi kan annars rekommendera sidan Allaaktiviteter.se, som är en samlingssida för aktiviteter i Göteborg och vi är övertygade om att det finns något för er där. Tänk på att det blir billigare ju fler ni är, så samla ihop kompisgänget och hitta på något roligt tillsammans!​

Upplev Göteborgs

vackra skärgård

Oavsett om du bor i stan eller bara är på besök, så rekommenderar vi dig att besöka den vackra skärgården.

Ta en tur till någon av de idylliska öarna i Göteborgs södra skärgård, som t.ex. Brännö. Det är enkelt att ta sig till öarna via kollektivtrafik. Du behöver bara köpa en biljett och kan åka hela vägen på samma biljett. På sommaren är det här en perfekt utflykt för sol och bad!

Fika i Haga

Haga är en mysig och pittoresk stadsdel i Göteborg, full av kaféer och småbutiker – där man utan problem kan spendera flera timmar.

Har du några kronor över att lägga på en fika tycker vi absolut att du ska göra det på något av de mysiga kaféerna, annars kan du bara strosa omkring i den mysiga atmosfären och andas lite riktig Göteborgs-luft i en av stadens äldsta stadsdelar.